Национален Регистър за
Ново Строителство и Реконструкция


arrow Press center
arrow

Строителният бранш очаква санирането да стимулира сектора


  www.novini.bg, 26.04.2013
 

Намалява общата разгъната застроена площ на започналите нови сгради

Представители на строителния бранш смятат, че започващите проектите за саниране и действията за подобряване на енергийната ефективност на съществуващите сгради ще увеличат значително обемите на строителната индустрия в следващите години. Това съобщиха от Националния регистър за ново строителство и реконструкции.

Тенденциите през изминалата 2012 г. е към свиване на строителството, според данни за състоянието на пазара в София, Варна и Бургас за периода 2012 - 2013 г. Според бранша строителството намалява като обеми, но се използват все по-качествени материали и се търсят по-енергоефективни решения за реализацията на проектите.

Намалява общата разгъната застроена площ на започналите нови сгради. За Черноморието общото намаление е от 27 на сто. В София се отчита спад с 44 на сто през 2012 г., предаде БТА.

Първото четиримесечие на 2013 г. в София са стартирали с 4% повече квадратни метри разгъната застроена площ, спрямо последното четиримесечие на 2012 г. Отчетено е също, че строителството на близо 60 на сто от замразените строежи е възобновено през изминалата година в София. В област Бургас са обявени значителен брой нови проекти, предимно ваканционни имоти, чието изпълнение предстои през тази година.

Автор:
Янина Иванова

arrow Back to "Press center"...